Over mij

Ontmoet de maker

Ivana van der Ende (1993) uit ’s-Gravendeel.
In 2015 ben ik afgestudeerd als specialist mode/maatkleding te Den Haag. Tijdens deze vierjarige opleiding heb ik stage gelopen en vaardigheden geleerd bij verschillende modeateliers.
In ditzelfde jaar ben ik mijn bedrijf gestart en werk ik vanuit huis aan de meest uiteenlopende opdrachten waarbij de functionaliteit en het ontwerp van een kledingstuk centraal staan.

Creativiteit heeft altijd al een grote rol gespeeld. Van jongs af aan ben ik bezig geweest met het creëren van nieuwe dingen. Of dat nu was met een potlood, een verfkwast of naald en draad.
Mijn eerste studiekeuze was niet de modevakschool. Simpelweg, omdat ik niet wist dat hier (nog) een erkende opleiding voor was. Na wat twijfels ben ik toen met mijn studie sociale hulpverlening gestopt en heb ik de overstap gemaakt naar de modevakschool in Den Haag.

Tijdens mijn stages ben ik werkzaam geweest in verschillende kleine modevakbedrijven. In de praktijk leerde ik veel nieuwe vaardigheden en oude technieken en had ik veel contact met de ondernemers. Nu wist ik het zeker. Dit was wat ik ook wilde!

Mijn hobby is uiteindelijk mijn beroep geworden. Juist hierdoor ga ik geen opdracht uit de weg en ben ik bereid net even dat stapje verder te doen om een fantastisch eindproduct neer te zetten.
Kleding maakt de man én de vrouw. Een tevreden klant is iemand die zich mooier voelt in het juiste kledingstuk en tegelijkertijd zichzelf kan blijven.