Over mij

Ontmoet de maker

Over mij - Ivana

Wat leuk dat je interesse toont in de STUDIO en mij als maker!
Hier vertel ik je wat meer over mijzelf en het ontstaan van de STUDIO.

De start
Ik ben Ivana van der Ende (1993) uit ’s-Gravendeel.
In 2015 ben ik afgestudeerd als specialist mode/maatkleding te Den Haag. Tijdens deze vierjarige opleiding heb ik stage gelopen en vaardigheden geleerd in verschillende modeateliers.
In ditzelfde jaar ben ik mijn bedrijf ‘STUDIO Ivana van der Ende’ gestart en sindsdien werk ik vanuit huis aan de meest uiteenlopende opdrachten waarbij de functionaliteit en het ontwerp van een kledingstuk centraal staan.

Studiekeuze en opleiding
Creativiteit heeft altijd al een grote rol gespeeld. Van jongs af aan ben ik bezig geweest met het creëren van nieuwe dingen. Of dat nu was met een potlood, een verfkwast of naald en draad.
Mijn eerste studiekeuze was niet de modevakschool. Simpelweg, omdat ik niet wist dat hier (nog) een erkende opleiding voor was. Na wat twijfels ben ik toen met mijn studie sociale hulpverlening gestopt en heb ik de overstap gemaakt naar de modevakschool in Den Haag.

Tijdens mijn stages ben ik werkzaam geweest in verschillende kleine modevakbedrijven. In de praktijk leerde ik nieuwe vaardigheden en oude technieken en had ik veel contact met de ondernemers. Nu wist ik het zeker. Dit was wat ik ook wilde!

Van hobby naar beroep
Ik ben een duizendpoot en het blijft niet alleen bij het maken van kleding op maat. Lokaal kunnen mensen gebruik maken van mijn diensten kledingreparatie en verstelwerk. Ik heb naailessen en workshops gegeven (en geef ze af en toe nog steeds) aan beginners. Ik heb tientallen keren deelgenomen aan creatieve en lifestyle evenementen, zoals de Swan Market.
Sinds 2020 heb ik mijn eigen stukje winkel in Puttershoek. In deze shop-in-shop vindt je handgemaakte items en geselecteerde producten uit de webshop. 

Mijn hobby is uiteindelijk mijn beroep geworden. Juist hierdoor ga ik geen opdracht uit de weg en ben ik bereid net even dat stapje verder te doen om een fantastisch eindproduct neer te zetten.
Kleding maakt de man én de vrouw. Een tevreden klant is, naar mijn mening, iemand die zich mooier voelt in het juiste kledingstuk en tegelijkertijd zichzelf kan blijven.

Bekijk aan welke projecten ik werk en volg de STUDIO via Instagram en/of Facebook.

Scrunchie cadeau - zomeractie